Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повторно подала клопотання про відсторонення судді Вовка – Куценко


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генпрокуратура повторно звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії із клопотанням про відсторонення судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка від посади. Про це Радіо Свобода повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

Він нагадав, що раніше ГПУ передала обвинувальний акт щодо Вовка до Вишгородського райсуду Київської області, який суд повернув прокуратурі. За словами Куценка, минулого тижня апеляційний суд погодився, що обвинувачуваний акт відповідає нормам чинного законодавства і зобов’язав Вишгородський районний суд розпочати розгляд справи по суті.

«У зв’язку з цим сьогодні ми також направили до Вищої кваліфікаційної комісії суддів клопотання про відсторонення судді Вовка від посади», – сказав він.

На початку лютого низка ЗМІ повідомила, що суддя Печерського райсуду Сергій Вовк повернувся до виконання обов’язків, оскільки «закінчився термін, на який він був усунений». У Генпрокуратурі тоді заявили, що повторно звернуться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з клопотанням про відсторонення судді Вовка.

У ГПУ нагадали, що суддя Вовк у кримінальному провадженні, яке відкрите ГПУ, є обвинуваченим за статтею 375 щодо винесення завідомо неправосудного рішення.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка. Пізніше у березні 2015 року ВККС за поданням генерального прокурора відсторонила Вовка від виконання обов’язків судді.

Сергій Вовк вів справу щодо екс-міністра МВС Юрія Луценка.

XS
SM
MD
LG