Доступність посилання

ТОП новини

Apple не хоче видавати правоохоронцям пароль підозрюваного


Керівник компанії Apple Тім Кук
Керівник компанії Apple Тім Кук

Керівник компанії Apple Тім Кук назвав «жахливими» вимоги уряду США розробити спосіб отримання доступу до захищеного паролем смартфона одного з нападників, які застрелили 14 осіб в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно в минулому році.

У відкритому листі, надісланому у понеділок до мільйонів споживачів продукції Apple, Кук заявив, що компанія «аж ніяк не симпатизує терористам», проте, якщо вона виконає вимогу американських правоохоронних органів і розробить спосіб зламати iPhone Сайеда Ризвана Фарука, то це створить прецедент для численних подальших спроб отримати доступ до вмісту смартфонів інших осіб, – повідомляє «VOA».

За словами Кука, це наразить користувачів продукції Apple на ризик стороннього доступу до їхньої особистої фінансової та медичної інформації, а також до даних про їхнє місцезнаходження, і до світлин, які зберігаються в смартфонах.

«Жодна розумна людина не визнає це як прийнятне», – переконаний Кук.

У понеділок федеральний суд США продовжує слухання, пов’язані з відмовою Apple виконати вимогу Міністерства юстиції США і знайти спосіб зламати смартфон Фарука, отриманий ним від працедавця.

Минулого тижня суд постановив, що компанія повинна розробити програмне забезпечення, яке дозволить ФБР підібрати пароль до телефону Фарука – американського громадянина мусульманського віросповідання, який разом зі своєю дружиною-пакистанкою Тафшін Малик скоїв теракт в Сан-Бернардіно.

Однак компанія відмовилася виконати умови «безпрецедентної» постанови суду і розробити лазівку в системі безпеки iPhone, яка поставить користувачів під загрозу злому.

XS
SM
MD
LG