Доступність посилання

ТОП новини

Український телеканал показав карту країни без Криму, МІП чекає пояснень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В ефірі мелітопольської телекомпанії «НТВ-плюс» показали сюжет, в якому продемонстрували карту України без Криму. Міністерство інформаційної політики України готує звернення до редакції телеканалу. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії розповіла радник міністра інформаційної політики України з питань Криму Еміне Джеппар.

«Ми вже завтра відправимо офіційний лист від міністерства на адресу редакції телеканалу з проханням пояснити, чому була вказана така карта. Також в листі вимагатимемо повернути Крим на карту України», – повідомила Джеппар.

Українська сторона вже неодноразово оскаржувала публікації карти України без вказівки приналежності до неї півострова. Це стосувалося іноземних видавництв. Після втручання України помилки були виправлені.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG