Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі в Івано-Франківську: реально існує дві України


Міхеїл Саакашвілі на одному з Антикорупціних форумів (ілюстраційне фото)
Міхеїл Саакашвілі на одному з Антикорупціних форумів (ілюстраційне фото)

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі у вівторок в Івано-Франківську на Антикорупційному форумі заявив, що зараз є дві України: «поки одні ночували в наметах на Майдані, інші їхали в багаті приміські будинки, поки одні їли консерви, інші ходили в ресторани, а коли втомлювалися від Майдану – їхали на вік-енд у Монако, в Швейцарію і знову повертались на Майдан». Як додав Саакашвілі, це ті, які «при всіх владах і кабінетах близькі до годівниці». При цьому він зазначив, що ті, хто прийшов у політику, «кидають» український народ, а «парламент оголосив незалежність від українського народу».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, свій виступ в Івано-Франківську Саакашвілі розпочав українською мовою і процитував «Каменяра» Івана Франка: «лупайте сю скалу...».

Перейшовши на російську, пообіцяв, що вдасться розбити тих, хто перешкоджає розвитку України.

На запитання одного з учасників форуму, чи вважає він «корупціонером № 1» Петра Порошенка, зазначив, що «і для президента, і для Саакашвілі, для міністрів, для високопосадовців правила повинні бути однаковими», а «бізнес має бути відділений від політики».

При цьому колишній президент Грузії наголосив, що Петро Порошенко може бути спокійним, його посади плани Саакашвілі не стосуються, бо він має «значно вищі амбіції – поміняти всі правила гри, змінити політичний клас». На завершення Міхеїл Саакашвілі додав, що «ніколи не був проектом чи «шестіркою» кого б то не було».

На Прикарпаття голова Одеської ОДА приїхав зі своєю командою. На анонсовану прес-конференцію він не прийшов.

У понеділок Антикорупційний форум у рамках всеукраїнського руху «За очищення» відбувся в Чернівцях, наступний пройде в середу в Ужгороді.

XS
SM
MD
LG