Доступність посилання

ТОП новини

Таксисти Києва анонсують протести проти сервісу Uber


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Таксисти Києва оголосили «національну мобілізацію» проти мобільного сервісу замовлення таксі Uber, що повинен запуститись в Україні.

Представники української таксомоторної асоціації та професійної спілки таксистів вважають, що Uber надасть можливість працювати нелегальним перевізникам, не сплачуючи при цьому податків і не відповідаючи за безпеку і комфорт пасажирів.

«Завтра ми офіційно о 9:30 біля КМДА передаємо вимоги київській владі. Попросили підтримати нас перевізників. За попередніми підрахунками, підтримати нас готові кількасот машин. Тому наперед просимо вибачення у киян, але ми боремось за свої права», – сказав голова профспілки таксистів України Василь Попик.

«Що ж до боротьби на національному рівні, то ми вимагаємо створити рівні конкурентні умови на ринку таксоперевезень шляхом ухвалення закону. Відповідний документ вже у Верховній Раді. Якщо до 10 березня не буде створена робоча група з перевізниками щодо напрацювання закону, ми зберемо всеукраїнський з’їзд таксистів, де напевно ухвалимо рішення про загальнонаціональний страйк. Для того, щоб влада побачила, що ми живі–здорові, їй треба зробити боляче», – додав він.

Uber – це мобільний додаток, що дозволяє викликати таксі, відстежувати його переміщення і оплатити замовлення готівкою або банківською карткою. Вартість послуг Uber – набагато нижча, ніж у професійних служб таксі. Як таксі буде використовуватися не машина професійної служби, а засіб пересування простого автомобіліста, який побажав заробити за допомогою Uber приватним перевізництвом.

Попри це дата, коли українці зможуть почати користуватись сервісом, наразі невідома. За неофіційними повідомленнями, це станеться у першому кварталі цього року. Крім того, працюватиме Uber лише у великих містах, таких як Київ чи Львів.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зустрівся з директором по взаємодії з органами державної влади в Європі, на Близькому Сході і країнах Африки компанії Uber Марком Макганном. Зустріч керівництва сервісу відбулась і в Міністерстві інфраструктури.

Компанія Uber створена у 2009 році. Її штаб-квартира розташована у Сан-Франциско. На сьогодні сервіс працює у 68 країнах світу. Втім у багатьох країнах проти Uber протестують місцеві перевізники. Так, нещодавно акції протесту відбулись в Угорщині та Білорусі. Після протестів у Франції роботу служби взагалі заборонили. Не працює він і в Німеччині, Індії, Нідерландах

XS
SM
MD
LG