Доступність посилання

ТОП новини

Столяровій заборонили в’їзд до України на 5 років, її виселили – СБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У співробітників ‪СБУ‬ були питання і щодо її перебування на окупованих територіях та її ймовірної участі в організаціях «ДНР» і «ЛНР» – Гітлянська

Колишньому креативному продюсеру підсумкової програми новин «Подробиці тижня» Марії Столяровій, яка 21 лютого вжила нецензурне висловлювання в прямому ефірі під час сюжету про Небесну сотню, заборонили в’їзд до України на п’ять років, її виселили з території України. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

«СБУ ухвалила рішення – скоротити термін перебування на території України вищезазначеної громадянки Росії за вчинення дій, що завдають шкоди інтересам України. З тих же підстав їй заборонено в’їзд до нашої країни терміном на п’ять років», – написала вона це на своїй сторінці в Facebook.

Перед цим, за словами Гітлянської, співробітники ‪СБУ‬ провели слідчі дії зі Столяровою, зокрема, у них були питання щодо її перебування на тимчасово окупованих територіях у 2014 році та щодо її ймовірної участі в організаціях «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними.

Раніше в інтернеті поширили сюжет про вшанування пам’яті Небесної сотні, зняте телеканалом «Інтер», під час якого з’являється звуковий супровід редактора з нецензурним висловлюванням. Після цього народний депутат Андрій Тетерук звернувся до СБУ через, зокрема, висловлювання Столярової у соцмережах. Вчора в СБУ повідомили, що слідчі вивчають інформацію стосовно Столярової.

Шеф-редактор «Подробиць тижня» Марія Столярова заявила, що сталася технічна помилка, вона спілкувалася з технічного каналу зі знімальною групою з іншого майданчика, але помилково натисла кнопку виходу в ефір, а не в навушник кореспонденту. Крім того, Столярова називає провокацією скандал, пов’язаний з прямим ефіром програми 21 лютого.

Також повідомлялося, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне на своєму засіданні питання сюжету про Небесну сотню з нецензурним висловлюванням.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що випусковий редактор програми «Подробиці тижня» Столярова є співробітником компанії «Національні інформаційні системи» і ніколи не працювала на телеканалі «Інтер».

Сьогодні креативного продюсера підсумкової програми новин «Подробиці тижня» Марію Столярову звільнили через інцидент з нецензурним висловлюванням під час сюжету про Небесну сотню 21 лютого.

XS
SM
MD
LG