Доступність посилання

ТОП новини

«UA:Першому» відмовили у висвітленні юнацької Олімпіади на користь знайомої Сергія Бубки – «Схеми»


Зустріч юнацької Олімпійської збірної України, що повернулася з ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехаммері
Зустріч юнацької Олімпійської збірної України, що повернулася з ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехаммері

Національний олімпійський комітет не допустив Національну телекомпанію України («UA:Перший») до конкурсу на висвітлення ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор у норвезькому Ліллехаммері. Контракт вартістю 382,5 тисячі гривень на виготовлення репортажів про підготовку, проводи та участь спортсменів-юніорів в Олімпіаді віддали фізичній особі-підприємцю (ФОП) Ганні Афанасенко. Це з’ясували журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та «UA:Першого» каналу.

Національна телекомпанія України – єдиний український суспільний мовник – традиційно транслює олімпійські змагання. Юристи «UA:Першого» каналу переконують, що їхню пропозицію, подану на тендер, відхилили з формальних причин.

«Нами не було надано відомості з ЄДРПОУ, проте нами було надано розширений витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», – заявив начальник відділу державних закупівель Національної телекомпанії України Артем Фещенко, уточнивши, що ця інформація є ідентичною.

Переможець тендеру – ФОП Ганна Афанасенко – нещодавно закінчила Інститут журналістики КНУ імені Шевченка і не мала досвіду виконання роботи такого рівня.

Сама Афанасенко заявила журналістам програми «Схеми», що не перший рік особисто знайома з Сергієм Бубкою, проте це її перша перемога на тендері такого рівня. Свою перемогу зі знайомством з очільником Олімпійського комітету вона не пов’язує: «Ну, що я можу сказати… Таке життя».

За повідомленнями, Ганна Афанасенко є дочкою Олега Афанасенка, підприємство якого вже неодноразово освоювало тендерні гроші олімпійського комітету, зокрема за часів Януковича. За інформацієї видання «Наші Гроші», Олег Афанасенко є продюсером дружини екс-нардепа Олега Радковського, який разом із президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою входив до наглядової ради Національного спорткомплексу «Олімпійський».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG