Доступність посилання

ТОП новини

Джамала: в пісні «1944» немає ніякої політики


Співачка Джамала
Співачка Джамала

Переможниця національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення» співачка Джамала заявила, що у її пісні «1944» немає ніякого політичного змісту.

«Чому «1944», чому я так відстоюю цю назву? Тому що це відлік. Це рік, який назавжди змінив життя моєї родини, всього нашого роду – Джамаладінових. Тут весь наш рід постраждав від депортації», – сказала співачка.

Всі питання щодо політичного характеру пісні спростувала керівник національного відбору «Євробачення-2016» Наталя Франчук.

«Не забувайте, будь ласка, що це стандартна процедура «EBU», перевірка пісні на: релігійну тематику, відсутність ненормативної лексики і на політичні заклики», – додала вона.

У національному відборі на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2016», що проходив 21 лютого, перемогла співачка Джамала з піснею – «1944». Вона отримала найвищий результат від глядачів – 6 балів, а від журі – 5 балів. Судді віддали перевагу гурту The Hardkiss – 6 балів. Однак, глядацькі голоси стали вирішальними.

Джамала виступатиме з власною композицією під назвою «1944», присвяченою темі репресій сталінського режиму проти кримськотатарського народу – депортації 1944 року.

Півфінали «Євробачення» відбудуться 10 і 12 травня, фінал конкурсу – 14 травня 2016 року.

XS
SM
MD
LG