Доступність посилання

ТОП новини

Протести не перешкоджають руху російських вантажівок – Мінінфраструктури


Активісти блокують російські вантажівки, 11 лютого 2016 року
Активісти блокують російські вантажівки, 11 лютого 2016 року

У Міністерстві інфраструктури України заявляють, що протести активістів проти транзиту російських вантажівок територією України не перешкоджають руху цих автомобілів. Зараз, за інформацією українського відомства, акції проходять у двох місцях: біля контрольного пункту пропуску Доманове у Волинській області на кордоні з Білоруссю і у районі кільцевої дороги Стрия, що на Львівщині.

«В обох точках акції мають мирний характер у рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення», – мовиться у повідомленні Міністерства інфраструктури, опублікованому 27 лютого.

В українському відомстві при цьому закликають перевізників продовжувати рух.

«Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску держкордону», – зазначили у Мінінфраструктури.

«Україна продовжує виконувати свої зобов’язання щодо забезпечення безперешкодного транзиту», – наголосили в українському відомстві.

Раніше 27 лютого представники ВО «Свобода» заявляють про затримання у Чернівецькій області 14 машин під час акції з блокування проїзду російських вантажівок територією України. Вони вимагають скасувати рішення українського уряду про відновлення російських транзитних перевезень територією України.

З 11 лютого в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Згодом Україна і Росія домовилися про повернення заблокованого в цих країнах вантажного автотранспорту протилежної сторони і його водіїв.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Київ готовий з 25 лютого відновити російські транзитні автоперевезення.

XS
SM
MD
LG