Доступність посилання

ТОП новини

Савченко обіцяє оголосити сухе голодування, якщо суд зволікатиме з вироком


Надія Савченко
Надія Савченко

Громадянка України Надія Савченко заявляє, що оголосить сухе голодування, якщо суд відкладатиме оголошення вироку. Про це вона сказала, виступаючи на дебатах у суді в Донецьку Ростовської області Росії.

«Якщо суд бере більше ніж два тижні для винесення вироку, який і так визначено зверху, я включаю сухе голодування», – сказала Савченко.

Вона також заявила, що цей суд не довів її провину. «Я не предмет торгу, я невинувата людина… ніякого обміну, торгу і затягування часу я не чекатиму. Дайте прокурорам те, що вони просять. Не треба давати їм приводу для скарг… Ви мене не зламали, ви мене не зламаєте ніколи», – додала вона.

Сьогоднішнє засідання суду закрили, дебати продовжаться 3 березня, виступатиме захист і Надія Савченко.

Сторона обвинувачення на суді 2 березня заявила, що вимагає для українки 23 роки ув’язнення.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року, і пообіцяла оголосити сухе голодування після вироку, вимагаючи звільнення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG