Доступність посилання

ТОП новини

На суді у справі Савченко із заключним словом виступають адвокати


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати української громадянки, народного депутата Надії Савченко почали свій фінальний виступ на дебатах у суді російського Донецька, де триває процес над українкою за звинуваченнями у вбивстві двох російських журналістів на Донбасі.

На засіданні 3 березня у суді виступатиме також Надія Савченко. Після завершення дебатів суд має ухвалити вирок у справі.

2 березня прокурори попросили для українки 23 років ув’язнення. Захист заявив, що не заперечуватиме проти вимог прокурорів, оскільки її звільнення залежить не від рішення суду, а від політичних переговорів. Надія Савченко закликала суд не зволікати з вироком, заявивши, що в разі зволікання оголосить сухе голодування. У грудні громадянка України оголосила голодування на знак протесту проти процесу і тримає його досі.

В ефірі Радіо Свобода один з адвокатів Савченко Ілля Новіков заявив, що після оголошення вироку українській громадянці політичний процес її звільнення буде більш активним. Він додав, що шанси на звільнення Надії Савченко доволі високі.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На цю ж тему:

03.03.2016
Останнє слово. Надія Савченко про Росію і «диктатора- самодура» Путіна

«Я хочу, щоб весь цивілізований, демократичний світ зрозумів, що Росія – це країна третього світу з тоталітарним режимом і диктатором-самодуром» далі

02.03.2016
Я не предмет торгу, ГРУшників треба було міняти на Сенцова і Кольченка – Савченко

Надія Сваченко і її адвокати бажають, щоб вирок винесли якомога швидше далі

XS
SM
MD
LG