Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську для демобілізованих почали поглиблені курси англійської


У Дніпропетровську для демобілізованих бійців воєнної операції на сході України почались курси поглибленого вивчення англійської мови.

За інформацією обласного Центру допомоги бійцям АТО та членам їхніх родин, ці курси відвідуватимуть понад два десятки демобілізованих учасників операції, які вже пройшли тримісячне навчання англійської, але мають намір поглибити свої знання. Курси розраховані ще на три місяці.

За словами викладачів, усі ці знання чоловіки зможуть застосовувати на практиці, це також перевага для пошуків роботи й адаптації до мирного життя.

Як зазначають викладачі, задля створення атмосфери зацікавленості своїм учням вони поки не ставитимуть оцінок, однак кожен і так має відчути свій рівень володіння мовою. Наприкінці навчання всі слухачі отримають сертифікати.

Частина бійців, які записались на курси англійської мови, паралельно відвідують безкоштовні курси ІТ-шників, які для них також започаткували у Дніпропетровську.

Як зазначили в Центрі допомоги бійцям АТО, загалом на безкоштовних курсах опанування англійської в регіоні наразі навчається понад бійців. Окрім того, для них організували курси програмування та керування авто. Нові групи обіцяють набирати доти, доки в цьому буде потреба.

У єдиному реєстрі демобілізованих бійців Дніпропетровщини наразі понад 4 тисячі осіб. За даними обласної державної адміністрації, з початку воєнної операції на сході на захист України стали 25 тисяч жителів Дніпропетровщини. На сьогодні 9,7 тисячі з них демобілізовані.

XS
SM
MD
LG