Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс отримав документи у справі про його заборону – Джелял


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял повідомляє, що лише в понеділок, 7 березня, захистові передали документи за позовом про заборону діяльності Меджлісу.

«Тільки що вийшли з адвокатом Джемілем Темішевим із прокуратури. Нам тільки сьогодні, через чотири доби, видали обіцяні документи за позовом проти Меджлісу. Чотири доби з семи втрачені для роботи. І це після того, як прокурор на суді висловила підозру про наш намір затягнути розгляд її позову, коли ми попросили десять днів на ознайомлення. От так ось», – написав Джелял в Facebook.

Таким чином, у Меджлісу і його захисту залишається менш ніж три доби на ознайомлення з матеріалами справи, яких понад 600 сторінок.

Наразі це повідомлення Джеляла підтримувані Росією силовики Криму не коментували.

Підконтрольний Росії головний суд Криму розпочав розгляд позову про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. На першому засіданні 3 березня сторона обвинувачення зажадала долучити до справи папку документів, які, за її версією, підтверджують, що дії представницького органу кримських татар є протиправними і екстремістськими.

Меджлісові дали тиждень на ознайомлення зі справою, наступне засідання суду заплановане на 10 березня.

В ООН закликали Росію не допустити заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG