Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: активіст, який стріляв в центрі Луцька, був у стані алкогольного сп’яніння


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Активіст, який 5 березня стріляв по перехожих з пневматичного пістолета у центрі Луцька, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Цей факт сьогодні підтвердив заступник начальника Луцького відділу поліції у Волинській області Олександр Карпук.

Не називаючи прізвища порушника, Карпук підтвердив, що той є представником Центральної атестаційної комісії в Луцьку.

За словами Карпука, зараз проводяться першочергові слідчі дії, допити, призначена балістична експертиза, з’ясовуються всі обставини інциденту.Правову оцінку його діям дасть слідчий, який уже пройшов атестаціюї.

Стрілянину в людей, вчинену на Київському майдані Луцька 5 березня, активіст Віктор Вальчук пояснив тим, що, на його думку, на нього хотіли напасти шестеро чоловіків. За даними поліції, він вчинив постріли у напрямку трьох лучан, котрі поверталися увечері з роботи. Правоохоронці повідомляли, що у наркодиспансері, куди одразу відвезли активіста, в його крові виявили 1,66 проміле алкоголю.

Раніше ЗМІ повідомляли, що громадський активіст брав участь в атестації волинських поліцейських, він працював у складі однієї із атестаційних комісій. Вальчук також є головою Всеукраїнської коаліції громадських організацій із протидії торгівлі людьми.

Інцидент розслідують за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG