Доступність посилання

ТОП новини

На утримання екс-президентів України в 2016-му пішло 48 тисяч гривень – #Точно


48 202 гривні перерахувало українське Державне управління справами готівкою на грошове утримання колишніх президентів у 2016 році. Така інформація міститься на порталі використання публічних коштів e-data, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

У січні 2016 року Державне управління справами видало 9 354 гривні готівкою по чеку. Ще 29 448 гривень було видано у лютому. Додатково 9 400 гривень сплачено як податок із доходів фізичних осіб і військовий збір.

Хто саме з екс-президентів отримав гроші – не зазначається.

Президентське звання зазвичай залишається за особою, що обіймала цю посаду, на все життя, якщо тільки президент не був усунений з посади в порядку імпічменту.

На початку минулого року Верховна Рада України підтримала законопроект «Про позбавлення Віктора Януковича звання президента України».

Янукович втік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і невдовзі остаточно залишив Україну. У той же день Рада визнала його таким, що самоусунувся від виконання своїх обов’язків, і призначила в. о. президента Олександра Турчинова. Разом з тим, Янукович у своїх заявах продовжує говорити, що є легітимним президентом України, оскільки в країні, за його словами, відбулося військове захоплення влади.

XS
SM
MD
LG