Доступність посилання

ТОП новини

У Києві Кондоліза Райс нагадала українцям про обв’язок контролювати політиків


 Кондоліза Райс
Кондоліза Райс

Україні сьогодні потрібне потужне громадянське суспільство, що контролюватиме владу, а не лише пасивно спостерігатиме за її діями. Про це під час свого візиту в Україну заявила професор політичних наук Стенфордського університету, 66-й державний секретар США Кондоліза Райс.

«Основа демократії – не уряд, а відповідальні громадяни. Якщо щось не так, то треба попрацювати над цим. Будь-які дії влади мають бути схвалені вами. Ваші лідери мають щодня здобувати довіру тих, ким вони урядують, хто їх обрав. А коли громадяни беруть на себе відповідальність, демократія стає сильнішою. Ви мали три революції, тепер час починати урядувати», – сказала вона.

Кондоліза Райс перебуває в Україні з одноденним візитом. До Києва вона завітала з лекцією «Виклики мінливого світу». Раніше вона виступала на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Екс-держсекретар США неодноразово висловлювала підтримку України. Вона є прихильницею послідовних економічних та політичних санкцій щодо Росії. У цьому процесі, вважає вона, США повинні проявляти «стратегічне терпіння». Публічно висловлювалась Кондоліза Райс і за надання Україні летальної зброї.

XS
SM
MD
LG