Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: міськвиборчком звернувся до поліції щодо недостовірної інформації на білбордах мера


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міська виборча комісія Кривого Рогу вирішила звернутись до поліції щодо недостовірної інформації на білбордах за чинного міського голову Юрія Вілкула, де сказано, що він – «єдиний кандидат від криворіжців». Відповідне рішення було ухвалене у відповідь на скаргу одного з кандидатів-опонентів, повідомили в міській виборчій комісії й підтвердили в громадянській мережі «Опора».

За даними комісії, скаржник зазначав, що інформація, зазначена в агітаційному матеріалі «Юрий Вилкул единый кандидат от криворожан», на його думку, є порушенням вимог статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», зокрема, «є недостовірною, а також розпалює ворожнечу та ненависть, ображає почуття громадян у зв’язку з різним місцем проживання, не дає можливості громадянам вільного волевиявлення під час виборів».

У ході розгляду скарги члени комісії звернулись до тлумачного словника російської мови і з’ясували, що слово «единый» тлумачиться як «один, единственный». Оскільки Юрій Вілкул не є єдиним кандидатом на посаду мера, міська виборча комісія ухвалила рішення частково задовольнити скаргу, запропонувавши кандидатові привести розміщені агітаційні матеріали у відповідність до законодавства, а також невідкладно звернутись до Криворізького відділення поліції щодо перевірки.

У штабі кандидата Юрія Вілкула з рішенням комісії незгодні. Як зазначила довірена особа кандидата Марина Акімова, кандидат може здійснювати передвиборну агітацію будь-яким чином, не забороненим законом, а стаття 60 Закону «Про місцеві вибори» не передбачає заборону використання будь-яких слів. Також вона вважає, що оцінка інформації як недостовірної належить до компетенції суду, а не виборчої комісії.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG