Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів з боку сепаратистів за минулу добу різко збільшилась – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти різко збільшили кількість обстрілів по всій лінії розмежування на частині сходу України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Зафіксовано 75 обстрілів, з них 59 на донецькому, 15 на маріупольському та 1 на луганському напрямках. Терористи здійснили 12 прицільних мінометних обстрілів позицій ЗСУ поблизу Красногорівки, Опитного, Пісків, Авдіївки, Зайцевого та Невельського на Донецькому напрямку, Мар’їнки та Чермалика на маріупольському напрямках. Двічі позиції в районі Авдіївки ворог обстріляв з танків та БМП, а близько 18:00 з САУ, калібру 122 міліметри», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу українських військових, під обстріли з боку сепаратистів потрапили також опорні пункти ЗСУ неподалік Новгородського, Луганського, Пісків, Зайцева, Майорська, Водяного, Широкина, Троїцького, Гранітного та Новозванівки.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові вночі обстріляли з важкої артилерії ясинуватський блокпост. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах пишуть, що ЗСУ минулої доби обстріляли території поблизу Луганського, Лозового та Веселогорівки.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG