Доступність посилання

ТОП новини

До вироку суду Росії Надію Савченко Україні не передадуть – Захарова


Надія Савченко
Надія Савченко

Питання передачі української громадянки, народного депутата Надії Савченко Києву не розглядатимуть до рішення суду Росії у її справі. Про це офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила в інтерв’ю на телеканалі «Росія 1».

«Зараз про це не йдеться і не йтиметься доти, доки не буде рішення суду», – сказала Захарова.

За її словами, про передачу засуджених в Росії громадян України можна говорити після того, як своє слово скаже суд.

«Який би тиск не чинився на російське правосуддя, зокрема на російську громадську думку, суд буде доведений до кінця і буде винесений вирок», – сказала Захарова, коментуючи запит до Мін’юсту Росії від України про передачу Києву засуджених українців.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли її до Росії.

9 березня Донецький суд Ростовської області Росії повідомив, що вирок Савченко буде оголошений 21–22 березня.

З 4 до 10 березня Надія Савченко тримала сухе голодування. Після виходу з нього і перехід на воду та дитячі суміші стан українки погіршився. Українських лікарів до неї не пускають.

XS
SM
MD
LG