Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу через бойові дії на Донбасі загинуло 2 військових, 1 поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі двоє українських військових загинули і один був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Один воїн загинув внаслідок мінометного обстрілу біля Авдіївки, а інші двоє бійців попали під обстріл з ворожого БМП під час пересування до позицій сил АТО біля селища Новгородське», – повідомив Лисенко.

За його словами, п’ятниця на Донбасі позначилась різким збільшенням обстрілів та збройних провокацій з боку проросійських сепаратистів.

Лисенко зазначив, що найбільше обстрілів було на донецькому напрямку.

«Епіцентром протистоянь є три райони: Донецький аеропорт, околиці Горлівки та селище Луганське», – додав речник.

За його словами, неспокійно було також на маріупольському напрямку, а на луганському напрямку бойовики здійснили лише одну збройну провокацію біля Новозванівки.

Раніше у прес-центрі штабу АТО повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти здійснили 75 обстрілів.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові вночі обстріляли з важкої артилерії ясинуватський блокпост, ділянку траси Донецьк-Горлівка, а також Донецький аеропорт і селище Спартак.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах пишуть, що ЗСУ минулої доби обстріляли території поблизу Луганського, Лозового та Веселогорівки. Крім того, там заявляють, що Київ «перекидає до лінії зіткнення техніку та іноземних найманців».

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG