Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: Росія має вибір – потерпати від санкцій чи повністю виконувати «Мінськ»


Держсекретар США Джон Керрі (ліворуч) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Держсекретар США Джон Керрі (ліворуч) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що США продовжують наполягати на повному дотриманні Росією Мінських домовленостей, без якого неможливе скасування санкцій. Про це Керрі сказав у неділю в Парижі напередодні женевських мирних переговорів щодо Сирії.

«Сьогодні Росія має вибір. Продовжувати страждати від економічних санкцій чи у повному об’ємі виконати Мінські домовленості. Я думаю, Москва дуже добре розуміє, що повинна зробити. І наш меседж сьогодні – ми рішучі у нашому намірі всі разом, об’єднано, підтримати Україну, захистити її суверенітет, цілісність. У той самий час ми пропонуємо Росії можливість працювати з нами, щоб повністю виконати Мінські домовленості та стабілізувати цей регіон», – заявив Керрі.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наголосив на необхідності і з боку Вашингтона шукати компроміс у питаннях, які стосуються виконання Мінських угод.

«Сподіваюсь, що американці розуміють необхідність шукати тут якісь компромісні шляхи, які дозволять виконати повністю Мінські домовленості», – заявив Лавров.

Держсекретар США Джон Керрі неодноразово заявляв, що санкції щодо Москви залишатимуться до повного виконання Мінських угод з вирішення конфлікту на сході України.

США і ЄС запровадили економічні санкції проти Росії у відповідь на її підтримку сепаратистів, які контролюють частину сходу України. Москва ці звинувачення відкидає і каже, що на Донбасі можуть бути хіба що добровольці.

XS
SM
MD
LG