Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві переніс розгляд справи російських спецпризначенців на 21 березня


Євген Єрофеєв й Олександр Александров в суді, архівне фото
Євген Єрофеєв й Олександр Александров в суді, архівне фото

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи військовослужбовців Збройних сил Росії Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова на 21 березня.

За цей час підсудний Александров має знайти нового захисника замість зниклого адвоката Юрія Грабовського.

Крім того, під час засідання адвокат Єрофеева Оксана Соколовська заявила в суді клопотання про забезпечення їй охорони. Вона зазначила, що на неї чиниться тиск як на захисника Єрофеева, також побоювання за безпеку з’явилися після зникнення її колеги Грабовського.

Водночас адвокат не змогла надати доказів підтвердження своїх слів, суд вирішив розглянути це клопотання на наступному засіданні 21 березня.

9 березня суд переніс розгляд справи двох російських військових на 15 березня через те, що на засідання не з’явився один з адвокатів. Згодом Грабовський написав у Facebook, що йому «довелося виїхати з України не з власної волі» через побоювання за свою безпеку. Інших подробиць він не навів.

10 березня поліція заявила про розшук Юрія Грабовського. За даними правоохоронців, Грабовського вважають зниклим безвісти, про його місце перебування невідомо від 5 березня.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

XS
SM
MD
LG