Доступність посилання

ТОП новини

Віру Савченко можуть затримати під час будь-якого візиту до Росії – адвокат


Віра Савченко
Віра Савченко

Віру Савченко, сестру утримуваної у Росії української громадянки Надії Савченко, можуть затримати на російській території, щоб привести на допит у справі щодо неповаги до суду, порушеної після її участі як громадського захисника у засіданнях справи Миколи Карпюка та Станіслава Клиха у Грозному 28 жовтня минулого року. Про це повідомила адвокат Клиха Марина Дубровіна.

За словами Дубровіної, 15 березня її та її підзахисного допитували у цій справі як свідків, і слідчий казав, що Віра Савченко на допити не з’являється. Раніше допитали Миколу Карпюка та його захисника Докку Іцлаєва.

Вірі Савченко інкримінують 297 статтю Кримінального кодексу Росії, пункт перший (неповага до суду), їй загрожує штраф, громадські роботи чи арешт до чотирьох місяців. Справу порушили після її участі як громадського захисника у засіданнях справи Миколи Карпюка та Станіслава Клиха у Грозному 28 жовтня минулого року. Як повідомив невдовзі після того ще один адвокат Миколи Карпюка та Станіслава Клиха Ілля Новіков, Савченко звинувачують у тому, що вона буцімто обізвала суддю, коли той ухвалив рішення вивести її із залу засідання.

У справі, яку розглядає Верховний суд Чечні у Грозному, українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха звинувачують в «участі в банді» разом із, зокрема, Арсенієм Яценюком (нинішнім прем’єр-міністром України), вбивстві й замаху на вбивство російських військовослужбовців.

Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а визнання одержані російським слідством під тортурами.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

25.11.2015
У Росії проти Віри Савченко порушили кримінальну справу – адвокат
далі

XS
SM
MD
LG