Доступність посилання

ТОП новини

Путін планує зустріч із прем’єром Ізраїлю для обговорення ситуації на Близькому Сході


Президент Росії Володимир Путін (праворуч) прийняв у Кремлі ізраїльського колегу Реувена Рівліна, Москва, 16 березня 2016 року
Президент Росії Володимир Путін (праворуч) прийняв у Кремлі ізраїльського колегу Реувена Рівліна, Москва, 16 березня 2016 року

Президент Росії Володимир Путін заявив у Москві ізраїльському президентові Реувену Рівліну, що планує найближчим часом зустрітися з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу для обговорення ситуації на Близькому Сході.

На зустрічі з Путіним 16 березня, як повідомили ізраїльські офіційні особи, Рівлін попросив Росію сприяти створенню під егідою ООН сил із підтримання миру для довгострокового врегулювання війни в Сирії.

Миротворці ООН зараз стежать за ізраїльсько-сирійським кордоном на Голанських висотах. Рівлін також вказав Путіну, що Ізраїль не дозволить Ірану або угрупованню «Хезболла» «закріпитися» на Голанах.

Ізраїль розглядає «Хезболлу», яка веде боротьбу на боці сирійського режиму Асада, як свого ключового ворога. Він також стурбованийчерез дії підтримуваних Іраном бойовиків на півдні Лівану.

Ізраїль зберігає офіційний нейтралітет у сирійській війні, але водночас завдав у Сирії кілька повітряних ударів через підозру в передачі «Хезболлі» зброї. Іранський генерал і два ватажки «Хезболли» були вбиті під час нападів, приписуваних Ізраїлю.

XS
SM
MD
LG