Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у Брюсселі: Київ подолає політичну кризу у березні


(Л-П) Жан-Клод Юнкер, Петро Порошенко і Дональд Туск
(Л-П) Жан-Клод Юнкер, Петро Порошенко і Дональд Туск

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Брюсселя запевняв ЄС, що скоро Київ подолає політичну кризу у країні.

«Сподіваюся, що наприкінці місяця ми знайдемо рішення», – сказав Порошенко журналістам 17 березня на прес-конференції з президентом Європейської ради Дональдом Туском та головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

«Дочасних парламентських виборів не буде і політична коаліція залишиться і буде відповідальною, орієнтованою на реформи», – сказав Порошенко.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінету міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

Західні донори, включаючи США та ЄС, закликають українську владу до єдності на шляху втілення реформ, від яких у подальшому залежатиме виділення Києву міжнародної допомоги.

XS
SM
MD
LG