Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: ніякого «списку Савченко» не існує


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі відмовляються коментувати «список Савченко», заявляючи, що такого списку не існує.

«Ніякого «списку Савченко» немає, давайте з цього виходити, тому досить говорити про це. Тут поки що немає предмета для якихось коментарів», – заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Під час свого візиту до Брюсселя 17 березня президент України Петро Порошенко передав головами Європейської комісії і Євроради санкційні пропозицій України проти осіб, причетних, за його словами, до фабрикування справи проти громадянки України Надії Савченко, що перебуває в російському СІЗО від 2014 року. У цьому списку 46 імен.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки. Очікується, що вирок Савченко буде оголошений 21-22 березня.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

Україна і Захід неодноразово зверталися до Росії із закликом звільнити українку. Російська влада заявляє, що будь-яке рішення з цього приводу неможливе до вироку суду в її справі.

XS
SM
MD
LG