Доступність посилання

ТОП новини

У російському Донецьку готуються до оголошення вироку Надії Савченко


У Донецьку Ростовської області Росії готуються до оголошення вироку у справі Надії Савченко. Суддя Леонід Степаненко на останньому засіданні заявив, що вирок буде зачитуватися протягом двох днів − 21 та 22 березня. За день до цього в прикордонному місті були посилені заходи безпеки, а місцеві жителі обговорюють ймовірність акцій.

За кілька днів до вироку жителі Донецька стали повідомлятижурналістам інформацію про заплановану в понеділок публічну акцію «в підтримку російського правосуддя». За словами одного з інформаторів, з сусіднього міста для участі в мітингу запланований приїзд близько ста бюджетників, яких збирають через місцеве міністерство освіти. Підтвердити цю інформацію журналістам Радіо Свобода поки не вдалося.

Для забезпечення порядку під час акцій в дні вироку, крім правоохоронних органів, можуть залучити сили МНС. Проспект Леніна, де розташований міський суд мають перекрити. Будуть перевірені під'їзди та горища прилеглих до суду будинків. Місцеві жителі відзначають, що подібні заходи проводилися і раніше.

Правоохоронні органи очікують проведення акцій на підтримку української військовослужбовцем і посилили заходи охорони правопорядку.

Савченко обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення на Луганщині влітку 2014 року. Російські прокурори вимагають для Савченко покарання у вигляді 23 років позбавлення волі.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Україна і Захід неодноразово зверталися до Росії із закликом звільнити українку. Російська влада заявляє, що будь-яке рішення з цього приводу неможливе до вироку суду в її справі.

XS
SM
MD
LG