Доступність посилання

ТОП новини

Суд Росії сьогодні розпочне оголошення вироку у справі Надії Савченко


Донецький суд Ростовської області Росії 21 березня розпочне оголошення вироку у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко. Очікується, що виголошення вердикту суду займе два дні. Сторона обвинувачення вимагає позбавити Надію Савченко волі на 23 роки.

Напередодні в російському Донецьку посилили заходи безпеки. Крім правоохоронних органів, очікується залучення російських сил МНС. Проспект Леніна, де розташований міський суд Донецька, планують перекрити.

Правоохоронні органи очікують проведення акцій на підтримку української громадянки, хоча були непідтверджені повідомлення про підготовку російськими мітингувальниками акцій «на підтримку російського правосуддя».

Один із адвокатів Надії Савченко Микола Полозов у неділю повідомив про можливі провокації проти іноземців, народних депутатів України та адвокатів, які вирішили підтримати українку в Росії.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG