Доступність посилання

ТОП новини

У Москві поліція затримала активіста, який вимагав звільнити Савченко


Марк Гальперін на одному з пікетів у Москві
Марк Гальперін на одному з пікетів у Москві

У столиці Росії Москві на Пушкінській площі затримали громадського активіста Марка Гальперіна, який стояв в одиночному пікеті на підтримку громадянки України Надії Савченко.

Як повідомляє російський правозахисний портал «ОВД-Инфо», затримання відбулося вже після того, як активіст згорнув плакат. У цей момент до Євгена Крилова, соратника Гальперіна, підбігли двоє невідомих. Вони розгорнули поруч з ним якийсь транспарант і почали вигукувати гасла на підтримку Надії Савченко. Після цього їх разом із Гальперіним затримала поліція. Сам Гальперін назвав подію провокацією.

Проти Марка Гальперіна раніше порушили кримінальну справу за статтею про неодноразові порушення правил проведення масових заходів. Ці звинувачення раніше також висунули Ірині Калмиковій і пенсіонеру Володимиру Іонову, які виїхали з Росії після того, як у грудні минулого року суд визнав винним у неодноразовому порушенні правил проведення масових заходів і засудив до трьох років в’язниці іншого громадського активіста – Ільдара Дадіна.

Донецький міський суд Ростовської області Росії 21 березня почав оголошувати вирок Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів влітку 2014 року за Луганськом.

Російський суд зачитує вирок Надії Савченко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

XS
SM
MD
LG