Доступність посилання

ТОП новини

У Києві 22 березня поховають убитого 15 років тому Гонгадзе – адвокат


Портрет Георгія Гонгадзе під час однієї з акцій його пам’яті
Портрет Георгія Гонгадзе під час однієї з акцій його пам’яті

У Києві 22 березня поховають убитого 15 років тому опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила Валентина Теличенко, адвокат удови журналіста Мирослави Гонгадзе.

«22 березня Георгія Гонгадзе буде поховано на території Церкви Миколи Набережного. Відспівування та прощання розпочнеться близько 12 години», – поінформувала адвокат.

Під час похоронної церемонії не передбачено жодних виступів політиків чи інших світських осіб, зазначила вона.

«Також у приміщенні церкви фото- та відеозйомка заборонена. Родина просить журналістів не звертатися за коментарем, а фото та відеографів – дотримуватись дистанції», – додала Теличенко.

21 березня президент України Петро Порошенко передав удові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі орден «Зірка Героя».

Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати Гонгадзе.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва визнав винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG