Доступність посилання

ТОП новини

Захист Краснова подаватиме апеляцію на його арешт


Станіслав Краснов у суді, Київ, 21 березня 2016 року
Станіслав Краснов у суді, Київ, 21 березня 2016 року

Захист керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова подаватиме апеляцію на арешт активіста. Про це Крим.Реаліі повідомив адвокат Краснова Андрій Мамалига.

«Мотивувальна частина не була озвучена, її обіцяли нам 23 березня. Ми плануємо апеляцію на це рішення. СБУ у підозрі щодо держзради посилається на дані оперативно-розшукових заходів контррозвідки», – сказав Андрій Мамалига.

Шевченківський райсуд Києва на засіданні 21 березня ухвалив рішення заарештувати до 26 квітня керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова.

Під час спроби співробітників МВС вивести Краснова із залу суду виникла бійка між активістами і поліцейськими.

Інформація про затримання Краснова співробітниками СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побої і катування під час затримання. На обличчі у нього було видно сліди побиття.

У ніч на 2 березня Краснова звільнили з ізолятора СБУ після закінчення передбаченого законодавством терміну утримання під вартою до рішення суду про обрання запобіжного заходу.

Під час судового засідання 3 березня Краснов знепритомнів, після чого був доставлений у Київську міську лікарню №3 і поміщений у відділення реанімації. Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета.

3 березня слідчий СБУ оголосив Краснову підозра у причетності до тероризму і державній зраді. Але слідчому не вдалося вручити підозра особисто Краснову.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього.

XS
SM
MD
LG