Доступність посилання

ТОП новини

У Криму проводять обшук у делегата Курултаю кримських татар – Смедляєв


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв повідомив, що 22 березня в Криму зранку правоохоронці проводять обшук у делегата Курултаю Ремзі Муратова. Про це Смедляєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз в Джанкойському районі в будинку делегата Курултаю кримськотатарського народу Ремзі Муратова проводиться обшук. Очевидно, наслідки наради в Ялті по боротьбі з тероризмом», – написав Смедляєв.

Про інші подробиці поки не повідомляється. Офіційні коментарі російських правоохоронців Криму відсутні.

Напередодні в Криму голова Ради безпеки Росії Микола Патрушев провів нараду, на якій заявив про збереження загрози дестабілізації ситуації на півострові.

Міжнародні організації, в тому числі Європарламент, неодноразово заявляли про порушення прав людини в незаконно анексованому Росією Криму, зокрема щодо кримськотатарського населення, і закликали Москву припинити порушення. Підконтрольна Росії влада Криму називає такі заяви «перебільшенням».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG