Доступність посилання

ТОП новини

Сестра Олега Сенцова знайшла брата в СІЗО Якутська


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Сестра засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан (Кочнева) повідомляє, що її брат зараз перебуває в російському місті Якутськ, де його утримують у СІЗО №1. Про це вона повідомила проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», зазначивши, що інформацію про місце перебування Сенцова їй передали співробітники ізолятора.

«Спочатку було сарафанне радіо, пішла інформація, що Олег у Якутську, ми почали з правозахисниками обдзвонювати СІЗО і в одному з них – це СІЗО №1 – підтвердили, що він там. Він поїде далі, це однозначно, тому що їде він в колонію. Колоній суворого режиму в Якутії дві. В яку він поїде – точно не відомо, одна з них для тих, хто вперше скоїв злочин, одна – для рецидивістів», – повідомила Каплан.

Раніше російські правозахисники повідомляли про те, що місце перебування Сенцова після його перебування в СІЗО Челябінська невідоме.

Офіційної інформації про остаточну точку етапування Сенцова немає. Як повідомив напередодні «Крим.Реалії» адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, такі дані, згідно з правилами, засекречені спецслужбами.

Український режисер Олег Сенцов і кримський активіст Олександр Кольченко в серпні 2015 року були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії на 20 і 10 років позбавлення волі відповідно за звинуваченням у підготовці терактів. Обидва своєї провини не визнають.

XS
SM
MD
LG