Доступність посилання

ТОП новини

Криворізька ТВК не змогла ухвалити рішення щодо скарги Вілкула на Семенченка


Криворізька міська виборча комісія винесла на розгляд скаргу міського голови, кандидата у мери Юрій Вілкула на дії кандидата-опонента Семена Семенченка щодо недостовірності інформації у його агітаційній продукції. Про це 22 березня повідомили у міській виборчій комісії за підсумками розгляду.

За даними ТВК, члени міської виборчої комісії підготували два проекти постанови за підсумками розгляду скарги – про встановлення факту порушення та про відхилення скарги, однак жоден з проектів не набрав належної кількості голосів.

Довірена особа Юрія Вілкула Марина Акімова подала до комісії доопрацьовану скаргу, яка стосується поширення кандидатом Семенченком друкованих матеріалів зі слоганом «Самопоміч і Семенченко проти мафії Вілкула». Від імені кандидата вона зажадала визнання цієї фрази недостовірною інформацією та встановлення факту порушення в ані таці з боку народного депутата.

У штабі Семена Семенченка звинувачення у поширенні недостовірної інформації відкидають. Як зазначає довірена особа кандидата Олександр Шевченко, поняття «мафія» – це оціночне судження, за яке, за статтею 30 Закону України «Про інформацію», ніхто не може бути притягнутий до відповідальності.

Раніше Криворізька міська виборча комісія визнала недостовірною інформацію на білбордах за чинного міського голову Юрія Вілкула, де сказано, що він – «єдиний кандидат від криворіжців». Відповідне рішення було ухвалене у відповідь на скаргу одного з кандидатів-опонентів.

Однак потім Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував це рішення за позовною заявою представників Юрія Вілкула. Згідно з ухвалою суду, постанова ТВК визнана неправомірною. Суд зазначив, що фраза на білбордах чинного мера є оціночним судженням.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG