Доступність посилання

ТОП новини

З вечора вівторка сепаратисти стріляли по позиціях ЗСУ 44 рази – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Проросійські сепаратисти на Донбасі з другої половини дня вівторка 44 рази обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

«На Донецькому напрямку ворог 38 разів обстріляв опорні пункти з гранатометів різних систем, ВКК та стрілецької зброї. Крім того, позиції поблизу Пісків та Опитного російські найманці обстрілювали з мінометів калібру 82 міліметри, захисників Авдіївки з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, а близько 19:00 з танку здійснили 12 пострілів. По позиції ЗЕНІТ ворог з потужних 122-міліметрових гармат випустив 4 снаряди. Опорні пункти поруч Новгородського, Зайцева, Майорська, Луганського та Верхньоторецького бойовики обстріляли з гранатометів та кулеметів. На Маріупольському напрямку вівся обстріл позицій сил АТО поблизу Гранітного, Широкиного та Новотроїцького з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Павлополя найманці долучили ще і міномет», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» напередодні заявили, що українська сторона ввечері обстріляла північну околицю Донецька. Станом на ранок середи сайти донецьких, а також луганських сепаратистів не повідомляють, як минула ніч на територіях Донбасу, які вони контролюють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG