Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі занижують кількість українських заручників – Геращенко


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Проросійські бойовики, які утримують на Донбасі українських заручників, занижують кількість бранців і не допускають до них місію Червоного Хреста та родичів. Про це 23 березня в Мінську після переговорів у складі гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи заявила уповноважена президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко.

«Сьогодні дійшли до відвертоі маячні – вже заперечують факти про утримання кількох бранців, хоч ще вчора кричали про «кримінальні справи» проти них по своїх «лднрівських кодексах», – наголосила Геращенко.

«Ми вимагаємо надати повні списки людей, що їх утримують бойовики. Також передала вимогу від українських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще в січні і безпідставно заарештували», – додала уповноважена президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі.

Геращенко також нагадала, що Україна не визнає вироку російського суду Надії Савченко та вимагає її звільнення в рамках мінських угод.

За інформацією радника голови СБУ Юрія Тандіта, станом на 12 березня у полоні перебували 124 громадян України, 692 вважалися зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG