Доступність посилання

ТОП новини

Воскова фігура Путіна зібрала черги під музеєм у Сербії


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

23 березня Музей воскових фігур у сербському місті Ягодина представив фігуру російського президента перед кількатисячною аудиторією. Місцеве телебачення показало, як муляж російського президента зібрав під музеєм чергу з 2,5 тисяч охочих її побачити.

Під час заходу сербський Міністр закордонних справ Івіца Дачич назвав Путіна і Росію традиційним союзником Сербії та «сильним політичним партнером». Дачич сказав, що фігура Путіна у чорному костюмі з білою сорочкою та червоною краваткою є «найкращим витвором мистецтва в музеї та найбільш схожою на оригінал».

Воскова фігура Путіна стала першою, що зображає іноземців у сербському музеї.

Загалом в експозиції музею представлено близько 30 фігур, зокрема Слободана Мілошевича, сербського диктатора 1990-х років, який помер у в’язниці в 2006 році, а також убитого прем’єра Зорана Джинджича. В музеї є ще фігура сербської зірки з тенісу Новака Джоковича і екс-баскетболіста Національної баскетбольної асоціації (США) Владе Діваца.

Сербія є однією з найближчих країн-союзниць Росії. Белград посилює відносини з Москвою, одночасно намагаючись інтегруватися у Євросоюз.

XS
SM
MD
LG