Доступність посилання

ТОП новини

Гаазький трибунал визнав Караджича винним у злочинах проти людяності


Радован Караджич
Радован Караджич

Міжнародний кримінальний трибунал з колишньої Югославії визнав колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича винним у злочинах проти людяності під час Боснійської війни у 1990-их.

Водночас суддя, що головує на засіданні, заявив, що військова кампанія боснійських сербів проти боснійських мусульман і етнічних хорватів у містах по всій країні не становила геноциду.

Караджичу загрожує ще одне звинувачення в геноциді у зв’язку із загибеллю восьми тисяч мусульманських чоловіків і хлопчиків у Сребрениці в 1995 році.

24 березня Гаазький трибунал почав оголошувати вердикт у справі колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, звинуваченого в геноциді, злочинах проти людяності й інших воєнних злочинах під час Боснійської війни у 1990-их.

Термін ув’язнення йому буде оголошений пізніше.

Радован Караджич був одним із політичних лідерів боснійських сербів під час війни 1992-1995 років у Боснії, яка забрала життя близько 100 тисяч людей.

Прокурори просять для нього довічного терміну за злочини проти людяності і військові злочини, в тому числі причетність до вбивства понад семи тисяч мусульман у районі Сребрениці в 1995 році.

Він не визнає свою провину.

Радован Караджич був затриманий в Сербії в 2008 році після того, як 13 років переховувався від правосуддя.

XS
SM
MD
LG