Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура пообіцяла оскаржити зняття домашнього арешту з підозрюваних у вбивстві Бузини


Андрій Медведько і Денис Поліщук, портрети на плакаті на їхній захист
Андрій Медведько і Денис Поліщук, портрети на плакаті на їхній захист

Прокуратура Києва заявила, що оскаржить рішення Печерського районного суду столиці України, який зняв домашній арешт із обох підозрюваних у вбивстві публіциста Олеся Бузини.

Як мовиться в повідомленні, прокуратура Києва категорично не погоджується з такими судовими рішеннями, які вона назвала необґрунтованими, і подасть апеляційні скарги до Апеляційного суду Києва.

Прокуратура нагадала, що раніше у п’ятницю Печерський райсуд відмовив у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту Денисові Поліщуку, а також «безпідставно», як мовиться в заяві, змінив для іншого підозрюваного Андрія Медведька запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання.

Як заявила у фейсбуці спільнота «Свободу патріотам», у разі, якби прокуратура не оскаржила рішення, Поліщук вийшов би на волю з 2 квітня, коли збігає нинішній термін його часткового домашнього арешту. А Медведька, як заявили у спільноті, суд відпустив під особисте зобов’язання на термін до 25 травня.

Печерський райсуд Києва 3 лютого замінив запобіжний захід для Дениса Поліщука з цілодобового домашнього арешту на частковий: він зобов’язаний перебувати вдома в нічний час до 2 квітня. Також наприкінці січня суд замінив цілодобовий домашній арешт на частковий і для колишнього бійця батальйонів МВС «Київ-2» і «Гарпун» Андрія Медведька, якого теж підозрюють у вбивстві Бузини.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року посеред дня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі обох підозрюваних у цьому злочині. Обидва не визнають своєї провини. Адвокати Медведька та Поліщука заявляли про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

XS
SM
MD
LG