Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську в поминальну суботу вшанували пам’ять загиблих бійців


У поминальну суботу вшанували пам'ять загиблих в АТО бійців (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

У Дніпропетровську в суботу на Алеї героїв Небесної сотні та героїв АТО вшанували пам'ять загиблих борців за волю України. У заході, ініційованому священиками двох конфесій – УАПЦ та УПЦ Київського патріархату, взяли участь десятки людей – родичі загиблих, бійці, волонтери, небайдужі дніпропетровці. Вони поклали квіти до пам’ятного хреста, а також разом помолились за загиблих.

За словами священиків, друга, третя та четверта суботи Великого посту у християн східного обряду вважаються поминальними, відтак церкви вирішали об’єднати дніпропетровців передусім у спільній молитві за загиблих на Донбасі земляків.

Як зазначив священик УПЦ Київського патріархату Дмитро Поворотний, загалом до Книги пам’яті внесли понад 300 імен уродженців Дніпропетровщини, які полягли в ході бойових дій на Донбасі. За його словами, невдовзі на Алеї героїв у Дніпропетровську, де вже встановлено близько десятка меморіальних плит з викарбуваними іменами загиблих бійців, з ініціативи церкви встановлять ще п’ять. На них будуть написані імена військовослужбовців 17-ї танкової бригади, а також добровольчих формувань.

Спільний молебень представники церков планують провести й наступної суботи, на базі полку «Дніпро-1».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG