Доступність посилання

ТОП новини

Шокін залишиться на посаді генерального прокурора України – Куценко


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив, що після розгляду Верховною Радою питання про відставку генерального прокурора Віктор Шокін залишиться на своїй посаді. Про це він сказав в інтерв’ю «Українським новинам» у суботу.

«Маю великі сумніви, що після 29 березня ми будемо згадувати про якісь кандидатури на посаду генпрокурора, бо генпрокурор залишиться на посаді», – сказав Куценко.

Він заявив, що в прокуратури є дані про те, що голосів за відставку Шокіна у парламенті не вистачає.

«Є три варіанти. Верховна Рада України може задовольнити заяву про звільнення Шокіна, в чому я сумніваюся, тому що за нашими даними, голосів за його відставку немає. Але якщо заяву буде задоволено, то голосів на нового генпрокурора не вистачає. В такому випадку, виконує обов'язки перший заступник генпрокурора Юрій Севрук», – заявив Куценко.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що питання відставки генпрокурора Віктора Шокіна депутати розглядатимуть 29 березня.

Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про відставку ще у лютому, втім досі перебуває на посаді. Після завершення оплачуваної відпустки 16 березня Віктор Шокін знову вийшов на роботу.

XS
SM
MD
LG