Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила закон щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії


©Shutterstock
©Shutterstock

Верховна Рада України ухвалила закон щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії. За ухвалення закону проголосував 281 народний депутат за мінімально необхідних 226.

Закон № 3203 передбачає: «Для обчислення пенсії враховувати заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше ніж 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року, незалежно від перерв».

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, законопроект розроблено з метою продовження можливості подавати для обчислення пенсії довідку про заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд незалежно від перерв по 30 червня 2000 року.

Положення цього закону поширюються на осіб, яким пенсії призначені і перераховані в період з 1 січня 2016 року до дня набрання чинності цим законом.

XS
SM
MD
LG