Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані затримали 5 тисяч осіб у справі про вибух у Лахорі


На місці вибуху в Лахорі, 27 березня 2016 року
На місці вибуху в Лахорі, 27 березня 2016 року

Влада Пакистану заявляє про затримання п’яти тисяч осіб у справі про вибух у парку в Лахорі на Великдень, внаслідок якого загинули щонайменше 70 людей.

Як повідомив міністр юстиції провінції Пенджаб, центром якої є Лахор, Рана Санаулла Хан, згодом слідчі відпустили всіх, крім 216 підозрюваних.

За його словами, спецоперації проводили спільно поліція і представники антитерористичного відділу і розвідки. У майбутніх рейдах братимуть участь також і військові сили, й воєнізовані підрозділи, додав міністр.

Вибух у місті Лахорі на сході Пакистану прогримів 27 березня біля входу в багатолюдний громадський парк у центрі міста і дитячого майданчика в той час, коли в парку святкувала Великдень громада місцевої християнської меншини.

Відповідальність за напад узяло на себе ісламістське угруповання «Джамаат-уль-Ахрар», речник якого заявив, що напад був спрямований саме проти християн. За його словами, це «сигнал» прем’єр-міністрові Пакистану Навазові Шаріфу, для якого провінція Пенджаб є політичною базою підтримки.

Раніше цього місяця прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф заявив про офіційне визнання у Пакистані Великодня й індуїстського свята Холі, які відзначають релігійні меншини країни.

XS
SM
MD
LG