Доступність посилання

ТОП новини

Доповідачі ПАРЄ з питань прав людини відвідають Україну 4–7 квітня


Доповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи Марілуїзе Бек і Крістіна Зеленкова здійснять з 4 до 7 квітня ознайомчий візит до Києва, Маріуполя та Дніпропетровська, повідомила у п’ятницю прес-служба ПАРЄ.

Візит має на меті підготувати доповідь про засоби правового захисту прав людини на українських територіях за межами контролю української влади та політичних наслідків кризи в Україні, повідомили в ПАРЄ.

Доповідачі зустрінуться в Києві з головою Верховної Ради, міністрами закордонних та внутрішніх справ, а також з керівниками політичних фракцій і членами української делегації в ПАРЄ.

Також заплановані зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського народу, міжнародного дипломатичного співтовариства, представниками громадянського суспільства та журналістами.

У Маріуполі заплановані зустрічі доповідачів ПАРЄ з представниками місцевої влади, міжнародних організацій, а також з мешканцями окупованих територій, жертвами і свідками порушень прав людини та місцевих неурядових організацій.

Доповідачі після зустрічей у Маріуполі планують відвідати місця ракетних обстрілів, один контрольно-пропускний пункт на лінії розмежування та колишнє місце незаконного утримання під вартою.

У Дніпропетровську вони планують зустрітися з представниками міжнародних організацій і місцевих неурядових організацій.

МЗС України у лютому виступило з заявою про переслідування за політичними та національними мотивами, залякування, застосування тортур, викрадення людей, які здійснюються російською владою або з її безпосередньої участю, на окупованому Кримському півострові і в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Моніторингова місія Організації Об’єднаних Націй із дотримання прав людини в Україні раніше повідомила про 9 тисяч загиблих під час конфлікту на сході України.

XS
SM
MD
LG