Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих у Криму мусульман відпустили, зібравши особисті дані – адвокат


З Центру протидії екстремізму (так званий центр «Е» – структурний підрозділ МВС Росії) в анексованому Криму, через 4 години після затримання, відпустили кримських татар, яких затримали у ніч на 2 квітня у селі Піонерське. У затриманих взяли матеріал для аналізу ДНК і зняли відбитки пальців. Про це у Facebook повідомляє кримський адвокат Еміль Курбедінов.

«Затриманих вчора Кримських мусульман відпустили з центру «Е» через 4 години – знявши відбитки пальців і взявши слину на ДНК», – повідомляє адвокат.

У ніч на 2 квітня в Кримському селі Піонерське було затримано 35 мусульман, які перебували у місцевому кафе «Багдад». За інформацією Еміля Курбедінова, всі затримані – кримські татари, їх доставили у Центр з протидії екстремізму нібито з метою «профілактичного відпрацювання». Осіб слов'янської зовнішності, які перебували в кафе в момент затримання, відразу відпустили.

Офіційних повідомлень у відкритих джерелах від представників силових органів Криму, підконтрольних Росії, не надходило.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG