Доступність посилання

ТОП новини

Севрук: наразі повернути Сакварелідзе на роботу в ГПУ неможливо


Давід Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давід Сакварелідзе (©Shutterstock)

Виконувач обов’язків генерального прокурора України Юрій Севрук заявляє, що наразі повернути Давіда Сакварелідзе на роботу в органи прокуратури неможливо.

«Наказ генерального прокурора вступив в силу, і для того, щоб скасувати його, потрібні законні підстави. На даний час прийняти Сакварелідзе неможливо, тому що він не відповідає вимогам закону України «Про прокуратуру», – сказав він в ефірі телеканалу «Інтер».

«Судячи з його інтерв’ю, він не має особливого бажання повертатися у ГПУ», – додав Севрук.

29 березня Верховна Рада України дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна. Згодом стало відомо, що до цього, 29 березня, Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе з органів прокуратури.

16 лютого президент Петро Порошенко повідомив, що попросив Віктора Шокіна подати у відставку з посади генерального прокурора. Пізніше того ж дня речник голови держави Святослав Цеголко повідомив, що заява генпрокурора про звільнення надійшла до адміністрації президента. Президент вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора.

Відповідно до чинного законодавства, генеральний прокурор призначається на посаду та звільняється з посади за згодою Верховної Ради президентом України. Сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення Шокіна.

XS
SM
MD
LG