Доступність посилання

ТОП новини

В Адміністрації президента анонсують «важливі новини» щодо звільнення Савченко


Надія Савченко в суді, архівне фото
Надія Савченко в суді, архівне фото

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлисеєв анонсує «важливі новини» у питанні звільнення української громадянки та народного депутата Надії Савченко. Про це він заявив в ефірі програми «ТСН.Тиждень».

«Найближчими годинами будуть важливі новини, тому що, як і обіцяв, президент продовжує наполегливо працювати з тим, щоб забезпечити її якнайшвидше повернення додому. Вона має повернутися в здоровому глузді і, звичайно, це має бути зроблено протягом ближчих днів. Тому що 5 квітня набуває чинності незаконний вердикт», – сказав він.

«Я думаю, найближчими буквально годинами буде нова інформація з приводу Надії Савченко. Хотів би привернути увагу, що президент у своїх контактах привертає увагу до інших українців, які незаконно утримуються на території Російської Федерації... До речі, була зустріч у Вашингтоні з тим же генеральним секретарем ООН, який абсолютно підтримав наші підходи і він готовий долучитися до звільнення Надії Савченко», – додав Єлисеєв.

Напередодні офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін допустив обмін засудженої в Росії Савченко.

22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Після оголошення вироку Савченко заявила, що з 6 квітня відновить сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну.

Президент України Петро Порошенко запевнив, що робить усе можливе для повернення Савченко, і готовий передати Росії її військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, затриманих за участь у збройній агресії проти України.

XS
SM
MD
LG