Доступність посилання

ТОП новини

У БПП не бачать підстав для розслідувань проти Порошенка


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко не бачить підстав для початку розслідування щодо президента України Петра Порошенка через публікацію матеріалів Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань та Центру з дослідження корупції та організованої злочинності.

За його словами, журналістське розслідування не свідчить про зловживання з боку президента.

«Наскільки я розумію, жодного ухиляння від сплати податків не відбулось, жодної шкоди для державного бюджету немає. Тому я причин для розслідувань не бачу», – сказав Гончаренко в коментарі Радіо Свобода.

«Головна сенсація цього розслідування у тому, що виявилось, що сотні політиків по всьому світу є тіньовими власниками бізнесів. Про Порошенка ми дізнались, що він є власником «Рошену». Мені здається, що це не новина ні для кого в Україні», – прокоментував він публікацію журналістів-розслідувачів.

3 квітня автори міжнародного журналістського розслідування оприлюднили дані, які нібито свідчать, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко.

Журналісти-розслідувачі заявляють, що президент України Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. В Адміністрації президента наразі цієї інформації не коментували.

Національне антикорупційне бюро України заявило, що не має повноважень розпочинати щодо чинного президента досудове розслідування, оскільки відповідно до закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» та Кримінального процесуального кодексу, підслідними бюро є вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема президент України, повноваження якого припинено.

XS
SM
MD
LG