Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив у задоволенні позову, яким оскаржували результати виборів мера Кривого Рогу


Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову, який подала кандидат у мери Кривого Рогу Інна Іванченко, щодо визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня недійсними.

Як повідомив Радіо Свобода криворізький правозахисник Валерій Романов, який займався підготовкою позову, сторона позивача готується оскаржувати це рішення в апеляційному суді, а потім, якщо буде потреба, – в Європейському суді з прав людини.

«Зокрема, ми дізнались, що документи були надані міською виборчою комісією без обговорення в суді, без оголошення їх у суді, що, ми вважаємо, порушує права позивача й норми законодавства. Тому, ми вважаємо, суд діяв упереджено. Суд не вивчив усі обставини, вказані нами. Це рішення буде оскаржене в судах апеляційної інстанції та в міжнародних судах», – зазначив у коментарі Радіо Свобода Валерій Романов.

2 квітня екс-кандидат в мери Кривого Рогу, самовисуванка Інна Іванченко подала до Дніпропетровського окружного адміністративного суду позов щодо визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня недійсними. У суді намагались оскаржити дві постанови Криворізької міської виборчої комісії – про встановлення результатів виборів та про реєстрацію Юрія Вілкула міським головою Кривого Рогу. Зокрема, кандидата на посаду мера, який переміг на виборах, Юрія Вілкула звинувачували в порушеннях під час виборчої кампанії та в день голосування.

Раніше у виборчому штабі Юрія Вілкула усі звинувачення щодо порушень під час виборчої кампанії й у день виборів з боку їхнього кандидата відкинули.

31 березня на пленарному засіданні сесії Криворізької міської ради новообраний мер Юрій Вілкул склав присягу. Це вже третє складення присяги Юрієм Вілкулом, який очолює Кривий Ріг з 2010 року.

28 березня Криворізька міська виборча комісія оприлюднила офіційні дані, за якими на виборах мера міста переміг чинний міський голова Кривого Рогу, самовисуванець Юрій Вілкул, набравши 74,18% голосів. На другому місці висуванець «Самопомочі» Семен Семенченко – 10,92% голосів.

XS
SM
MD
LG