Доступність посилання

ТОП новини

Глава Нацполіції заявляє про «реванш старої міліцейської системи»


Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе
Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє, що реформу поліції можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестацію. Про це Деканоїдзе заявила в інтерв’ю журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

«Я відчуваю реванш міліції, реванш тих співробітників, які не пройшли переатестацію. Майже всі вони звернулися до суду. Конвеєром відбуваються закриті засідання, і я дуже боюся, що стара суддівська система зробить усе, щоб знищити реформу поліції», – зазначила вона.

Глава Нацполіції повідомила, що уже є два рішення суду про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестацію.

«Однак таких рішень може бути більше, бо оскарження рішень переатестаційних комісій у судах розпочалися лише три тижні тому. Люди, які займалися вимаганням, бандитизмом, не можуть знайти себе поза міліцейською системою, вони прагнуть повернутися, щоб займатися цим уже в оновленій поліції», – додала Деканоїдзе.

29 березня суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда заборонив журналістам програми «Схеми» фільмувати засідання, де оскаржувалося рішення про звільнення працівників внутрішніх справ, які не пройшли переатестацію. Суддя також пригрозив журналістам адміністративною відповідальністю після того, як вони попросили пояснити, чому забороняють проводити відеофіксацію.

Переатестація працівників Нацполіції розпочалася 18 листопада 2015 року. Вона передбачає написання тесту на загальний рівень аналітичних навичок працівника, професійний тест на знання законів та співбесіду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG